Harmonieorkest

“Inzet, motivatie, samenwerking en respect leiden tot een succesvol harmonieorkest, dat onder leiding van dirigent Alex Schillings steeds weer een hoger niveau weet te behalen en nieuwe doelen durft te stellen…”

Het 100 leden tellend harmonieorkest van Concordia Obbicht kent een goed evenwicht tussen jong en oud. Deze mix zorgt ervoor dat ons orkest uitblinkt in ervaring en creativiteit en graag aan de luisteraar een gevarieerd programma laat horen. Uitkomend in de eerste divisie streeft het harmonieorkest steeds opnieuw naar het hoogst haalbare, maar wel binnen een harmonieuze en gezellige sfeer.

Lees meer over de historie van het harmonieorkest

2006

Concertconcours, eerste divisie

Limburgs kampioen
2007

Concertconcours, eerste divisie

Nederlands kampioen
2011

Concertconcours, eerste divisie

Limburgs kampioen
2017

Wereld Muziek Concours, eerste divisie

Eerste prijs, met goud en lof van de jury

Dirigent: Alex Schillings

Alex Schillings werd in 1957 geboren in Gulpen. Hij stamt uit een gezin waar blaasmuziek en klassieke muziek een grote rol speelden. Het was dan ook logisch dat hij op zevenjarige leeftijd bij het plaatselijke harmonieorkest trompet ging spelen. Alex rondde in 1979 en 1980 zijn studies trompet en hafabra-directie af aan het conservatorium in Maastricht. Inmiddels had hij zijn zinnen gezet op het dirigentschap. Prominente blaasorkesten uit Limburg stonden onder zijn leiding. Hij heeft met vele orkesten evenzoveel successen behaald.

Naast zijn werk als dirigent doceert hij directie aan diverse conservatoria in binnen- en buitenland. Ook is hij een veelgevraagd workshopleider voor dirigentencursussen. Bovendien neemt hij vaak plaats in jury’s bij verschillende concoursen.

Sinds 2013 is hij dirigent bij het harmonieorkest van Concordia Obbicht . Met gevarieerde programma’s heeft hij met Concordia Obbicht al veel succesvolle concerten gegeven. In juli 2017 heeft Concordia Obbicht onder zijn leiding deel aan het WMC te Kerkrade deelgenomen.

Wilt u meer te weten komen over Alex? Neem dan gerust een kijkje op https://tijdruimteklank.nl .