Concert 17 oktober

Na een hele tijd zonder optredens vanwege de covid-pandemie organiseert Concordia Obbicht in het weekend van 16-17 oktober aanstaande weer haar eerste concerten.

Zondag 17 oktober aanstaande zullen het slagwerkensemble van Concordia Obbicht en het slagwerkensemble van Fanfare St. Gertrudis St. Geertruid, beiden o.l.v. Etienne Houben, een concert verzorgen in de harmoniezaal in Obbicht onder de welluidende titel "Open Up the Rhythm!"; Het gastorkest uit St. Geertruid is in voorbereiding voor het Open Nederlands Slagwerk Kampioenschap (ONSK) op 27 november a.s. in Elspeet. Zij zullen uiteraard het verplicht werk voor het ONSK, ‘Treespeak’ van Chad Heiny, uitvoeren en het slotdeel uit de ‘Brònk’ van Gian Prince. De gasten uit St. Geertruid sluiten hun optreden af met de nieuwe compositie ‘Open Up’ van Etienne Houben. Die laatste verwijst naar de wederopstanding van de muzieksector en de vreugde in het samen musiceren na Corona.

Het slagwerkensemble van Concordia Obbicht is, net als het harmonieorkest, inmiddels gestart met de voorbereidingen voor deelname aan het Wereld Muziek Concours (WMC) 2022 in Kerkrade. Hun programma voor dit concert bestaat uit ‘Stranger Music’ gebaseerd op de muziek uit de razend populaire Netflix serie. Etienne Houben maakte voor het jeugd slagwerkensemble van Concordia Obbicht een spannend arrangement. Verder staat op het programma een gedeelte uit ‘Into the Abyss’ van Kevin Houben, ‘Dreamers of Dreams’ van Nathan Daughtrey en ‘Hyperventilate’ van de Britse progressieve rockgroep Frost in een arrangement van Stephen Neane.

Het concert start om 14.30 uur en is eveneens vrij toegankelijk. Wel dient men zich vooraf aan te melden via onderstaand formulier en zal bij het binnenkomen van de harmoniezaal uw coronapas worden gecontroleerd en ook hier is er na afloop gelegenheid voor een gezellige nazit.