Slagwerkmatinee met D-examen Stef Demandt

SLAGWERKMATINEE MET D-EXAMEN VAN STEF DEMANDT BIJ CONCORDIA OBBICHT

Na een uitermate succesvol nieuwjaarsconcert van de jeugdorkesten vervolgt Concordia Obbicht haar concertreeks in het jubileumjaar “Concordia 125” met een heus slagwerkmatinee. Het slagwerkensemble van Concordia, onder leiding van Etienne Houben, is volop in voorbereiding voor haar deelname aan het Open Nederlands Kampioenschap voor concertslagwerkensembles op zaterdag 2 februari a.s. in Theater De Bussel in Oosterhout. Na de zeer succesvolle deelname aan het recente LBT Concours in Heel en het behalen van de Limburgse titel in de eerste divisie zullen de slagwerkers van Concordia deze keer meer dan de puntjes op de i zetten en alles uit de kast halen om een goed resultaat neer te zetten in Oosterhout. Het slagwerkmatinee is dan ook een prima try-out in aanloop naar het Open Nederlands Kampioenschap. Voor belangstellenden die niet in de gelegenheid zijn om naar Oosterhout af te reizen een uitermate mooie kans om nog een keer het prachtige concoursprogramma “Soundtrack of Destiny” te horen.

Naast een optreden van het slagwerkensemble zal tijdens het slagwerkmatinee Stef Demandt zijn openbare D-examen afleggen. Stef is inmiddels uitgegroeid tot een zeer gerenommeerd, all-round slagwerker. Als afronding van zijn opleiding zal hij tijdens het slagwerkmatinee in de openbaarheid een “proeve van bekwaamheid” afleggen ten overstaan van een externe examencommissie. Daarvoor heeft hij samen met zijn leraar, Etienne Houben, een prachtig concertprogramma samengesteld waarmee hij wil laten zien en vooral horen hoe breed het spectrum van het moderne slagwerk is. Zijn programma omvat Etude 22 uit Advanced Snare Drum Studies van Mitchel Peters, Waltz Variations voor Pauken van Ian Wright en Ghanaia voor marimba en slagwerktrio van Matthias Schmitt. Tot slot zal hij, samen met het jeugdslagwerkensemble van Concordia, het eerste deel van Dilemma van Gian Prince uitvoeren. Naast het begeleiden van Stef zal het jeugdslagwerkensemble, onder leiding van Etienne Houben, ook het populaire Calm after the Storm van de Common Linnets spelen.

Het slagwerkmatinee zal plaatsvinden op zondag 27 januari 2019 in de Harmoniezaal aan de Koestraat in Obbicht, aanvang 14.00 uur en de entree is gratis.