Percussion & Brass

OBBICHT EN WILLEBROEK SAMEN IN ‘PERCUSSION & BRASS’

De eerste kaarten voor het Grensmaasvallei Cultuur Festival, van 2-23 juli in en om de Willibrorduskerk in Obbicht, gaan in de verkoop. Op zondag 03 juli as zal er om 15.00 uur een spetterend matineeconcert plaatsvinden met als titel ‘Percussion & Brass. Deelnemers zijn het slagwerkensemble van Concordia Obbicht olv Etiënne Houben en Brassband Willebroek (B) olv Frans Violet. Beide orkesten nemen deel aan het WMC 2022 in Kerkrade en zullen het publiek  die middag meenemen in hun WMC programma’s.

Brassband Willebroek neemt op 8 en 9 juli as deel aan het WMC 2022 in de concertdivisie voor brassbands. Al vele jaren behoort Willebroek tot de Europese brassband top en hebben een palmares opgebouwd waar je u tegen zegt. Tijdens het komende WMC zullen zij alles in het werk stellen om de wereldtitel van 2017 te verdedigen. Daarnaast verzorgen zij, op uitnodiging van WMC, op zondag 10 juli het Brass Gala concert samen met de beroemde Engelse Black Dyke Band. Tijdens het concert in Obbicht zullen zij een groot gedeelte van het WMC programma uitvoeren.

Het slagwerkensemble van Concordia Obbicht neemt op vrijdag 15 juli as deel aan het WMC 2022 in de concertdivisie voor slagwerkensembles. Het slagwerkensemble van Concordia Obbicht is al vele jaren een ambitieus en zeer vooruitstrevend orkest dat in hun genre tot de top van Nederland behoort. In al hun uitvoeringen proberen zij de vele mogelijkheden van het moderne slagwerk in al z’n facetten te etaleren. De Obbichtse slagwerkers hebben een thematisch-muzikaal programma samengesteld met als titel ‘Humano’ welk zij tijdens het concert van 3 juli as in z’n geheel zullen uitvoeren.

Kaarten voor het concert ‘Percussion & Brass’ kunnen verkregen worden via www.grensmaasvalleicultuurfestvial.nl en kosten € 10,-- per stuk exclusief administratiekosten.