Paasconcert

Paasconcert Concordia Obbicht met première van Lacrymosa

Op tweede paasdag, maandag 17 april aanstaande, organiseert Concordia Obbicht vanaf 11.00 uur een bijzonder paasconcert in de St.-Willibrorduskerk in Obbicht. De muzikale invulling zal worden verzorgd door het eigen harmonieorkest en fanfare St. Gertrudis uit Sint Geertruid. Beide orkesten zijn volop in voorbereiding voor hun deelname aan het Wereld Muziek Concours 2017 op zondag 16 juli aanstaande in Kerkrade.

Klokslag 11.00 uur zullen de Obbichtse muzikanten, onder leiding van dirigent Alex Schillings, het concert openen met de pasodoble Musical Apolo van Amando Blanquer Ponsoda. Ook zal Concordia het verplichte werk voor het WMC, The Unknown Journey van de Engelse componist Philip Sparke, ten gehore brengen. Heel bijzonder wordt ongetwijfeld de première van Lacrymosa, een werk voor groot harmonieorkest van de Nederlandse componist Rob Goorhuis in samenwerking met de Italiaanse componiste Sara Zamboni. Laatstgenoemde componeerde over de akoestische partituur van Rob Goorhuis een eigen elektronische klankwereld die een innige muzikale dialoog aangaat met de akoestische klankwereld van het harmonieorkest. Lacrymosa is in opdracht van Concordia geschreven voor haar deelname aan het WMC 2017.  Fanfare St. Gertrudis zal, onder leiding van dirigent Jos Dobbelstein, ook haar WMC-programma ten gehore brengen. Zo kunt u luisteren naar het verplichte werk A Diamond for Parker van Rob Goorhuis en Equilibrium van Paul Lovatt-Cooper, een werk dat oorspronkelijk werd geschreven voor brassband maar dat, speciaal voor de fanfare van St. Geertruid, door de Belgische arrangeur Luc Vertommen is gearrangeerd voor fanfareorkest.

In de pauze en na afloop van het concert is iedereen van harte welkom in de harmoniezaal voor koffie en paaseieren. Voor dit concert zal geen entree worden gevraagd, maar is er de mogelijkheid tot een vrijwillige gave. Tot dan!