Kerstconcert in Obbicht

Op zaterdag 16 december aanstaande zal er, net als voorgaande jaren, weer een zeer sfeervol kerstconcert worden georganiseerd in de St.-Willibrorduskerk in Obbicht. Het kerstconcert begint stipt om 19.30 uur. Deelnemers aan het kerstconcert 2017 zijn het Gemengd Kerkelijk Zangkoor, het fluit- en tamboerkorps van Schutterij St. Willibrordus en het opleidingsensemble en harmonieorkest van Harmonie Concordia. Met een zeer uiteenlopend, maar uitermate sfeervol, programma zullen zij de nodige muzikale warmte brengen in deze donkere dagen voor kerst. Voorafgaand aan het kerstconcert zal een koperensemble van Harmonie Concordia kerstliederen voor u spelen.

Bijzonder aan het kerstconcert 2017 is de bijdrage van MuziekCollectief de Kingbeek. In dat muziekcollectief zijn de drie harmonieën van Grevenbicht en Obbicht vertegenwoordigd en proberen zij samen met een drietal concertprojecten, verspreid over het schooljaar, de jeugd van Basisschool De Kingbeek te enthousiasmeren voor het samen muziek maken. Harmonie Concordia heeft in samenwerking met Basisschool De Kingbeek een muziekproject op touw gezet waarbij de leerlingen van groep 1 t/m 4 een prominente rol krijgen in het aanstaande kerstconcert. De leerlingen van groep 1 en 2 zullen samen met een aantal leden van de harmonie zogenaamde shakers gaan knutselen waarmee ze tijdens het kerstconcert zullen optreden samen met het opleidingsensemble. De leerlingen van groep 3 en 4 volgen een drietal workshops met Mrs. pBone. Met behulp van kleurrijke, kunststof schuiftrombones bereiden zij op een speelse wijze een paar muziekstukjes voor die samen met het harmonieorkest tijdens het kerstconcert worden uitgevoerd.

Na afloop van het kerstconcert nodigen de organiserende verenigingen u uit voor een gezellig samenzijn in het schuttershome aan de Maas. Alle bezoekers worden daar getrakteerd op een lekker warm kopje koffie, thee of chocomel met een lekkere zoete kersttraktatie.