Jeugdplay-in "Light feels good"

Play-in ‘Light feels good!’

Wat is er nu leuker dan een hele dag musiceren met leeftijdsgenoten onder leiding van een topdirigent? En aan het eind van de dag een superconcert geven waarin je kunt laten horen wat je geleerd hebt? Omdat Concordia Obbicht dit jaar 125 jaar bestaat, organiseren we op zaterdag 21 september een play-in voor jonge muzikanten. We gaan megaleuke, lichte muziek spelen en worden ondersteund door een combo (toetsen, drums en basgitaar) en enkele fenomenale solisten. Het thema van de play-in is ‘Light feels good!’. Ook zullen we je laten kennismaken met iets heel anders.  In een workshop beatboxen, willen we je namelijk laten ervaren dat je ook zonder instrument coole muziek kunt maken.

’s Avonds zul je met het “Light feels good Orchestra” laten horen wat je allemaal geleerd hebt. Om 19.00 uur zijn al jouw fans uitgenodigd om in de Willibrorduskerk in Obbicht te komen luisteren.

Hoe ziet de dag eruit?


9.00 uur            ontvangst en kennismaking met dirigent, repetitoren en medemuzikanten
9.30u uur          start groepsrepetities
11.30 uur          workshop beatboxen i.c.m. lunch
14.00 uur           gezamenlijke repetitie met solisten
16.30 uur           avondeten
18.00 uur           inspeelrepetitie
19.00 uur          aanvang concert
                        - 19.00 uur: LBM-jeugdorkest
                        - 20.00 uur: “Light feels good Orchestra”

Instrumenten
 

Je mag je inschrijven als je tussen de 12 en 25 jaar oud bent. We verwachten dat je minimaal in het bezit bent van een HAFABRA B-diploma, of dat je een vergelijkbaar speelniveau hebt. Je kunt je inschrijven als je een van de volgende instrumenten bespeelt:
- klarinet (es, bes)                                              - bugel
- dwarsfluit                                                       - cornet
- hobo                                                              - hoorn 
- fagot                                                              - trombone
- saxofoon (sopraan, alt, tenor, bariton)                 - bariton
- trompet                                                          - euphonium
- bas (es, bes)                                                   - basklarinet

Repertoire

Voor deze play-in zal het te spelen repertoire worden samengesteld door de muzikale leiding van deze play-in in overleg met de repetitoren en solisten. Het is in ieder geval de bedoeling dat we je het te spelen repertoire tijdig aanreiken, zodat er vooraf al eens aan gestudeerd kan worden.

 

Inschrijving
 

Meedoen aan de play-in kost slechts €12,50 ! Lunch, avondeten en workshop zijn hierbij inbegrepen! Je kunt je inschrijven door een formulier in te vullen op www.concordiaobbicht.nl/inschrijvingplayin. De inschrijving is definitief als het inschrijfgeld is overgemaakt op rekeningnummer NL61 RABO 0137900171 t.n.v. Harmonie Concordia, o.v.v. Play-in Concordia en je naam. Na inschrijving en betaling krijgt je van ons via de mail nadere informatie over locaties en repertoire. De uiterste inschrijfdatum is 6 september.

Dirigent, repetitoren en solisten

De muzikale leiding van deze dag is in handen van Jasper Staps. Al jaren is Jasper de vaste dirigent van de Koninklijke Politiekapel Haaglanden en werkt hij als gastdirigent en arrangeur regelmatig met het Fanfarekorps van de Koninklijke Landmacht, het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht en het Metropole orkest en begeleidt hij als saxofoonsolist bekende artiesten zoals Guus Meeuwis, Trijntje Oosterhuis en Edsilia Rombley. Wellicht dat je Jasper kent van zijn super arrangementen voor harmonie en fanfare. Bij deze play-in zullen zeker een aantal van zijn arrangementen worden gespeeld. In het dagelijks leven is Jasper docent saxofoon en arrangeren aan het conservatorium in Tilburg. Jasper is bij de play-in ook de repetitor voor de houtgroep

 

Trompettist Teus Nobel is momenteel een van Neerlands meest gevraagde musici in de jazz- en popscene. Op zijn palmares staan artiesten als Do, Caro Emerald, Lee Towers en Frank McComb (US) Daarnaast speelde hij met bands als Kyteman Orchestra, Wicked Jazz Sounds, Rotterdam Jazz Orchestra, Orkest van de Koninklijke Luchtmacht en Monsieur Dubois. Hiermee trad hij, naast vele binnenlandse concerten en radio-/tv performances, op in steden als Berlijn, Praag, Moskou, St. Petersburg, Boedapest en Milaan. Bovendien heeft Teus in de afgelopen negen jaar maar liefst vier soloalbums gemaakt. Teus zal optreden als solist met het “Light feels good Orchestra” maar ook fungeren als repetitor voor de kopergroep.

Romano Diederen startte in 2006 met trompetlessen bij fanfare Sint Caecilia in Schinnen. Romano soleerde tijdens het Prinsengrachtconcert samen met André Rieu op het Vrijthof in Maastricht en ook mocht hij al eens een soloptreden verzorgen bij het Metropole Orkest. Daarnaast won hij als solist diverse Limburgse en Nederlandse kampioenschappen. Romano volgt momenteel een opleiding aan het conservatorium in Maastricht en wil zich bekwamen in het klassieke en lichte muziekgenre. Romano zal optreden als solist met het “Light feels good Orchestra”.

Maikel Claessens begon zijn opleiding in de talentklas van Percussion Friends bij Ramon Lormans en Vincent Houdijk en behaalde in 2016 zijn masterdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam. Maikel is methodiekdocent aan het Rotterdams Conservatorium en docent en coördinator van de slagwerkafdeling van de Sweelinck Academie voor jong toptalent aan het Conservatorium van Amsterdam. Maikel zal als vibrafoonsolist optreden met het “Light feels good Orchestra”, maar ook fungeren als repetitor voor het slagwerk.