Geweldig resultaat WMC!

Na tien maanden van intensieve voorbereidingen was zondagavond 16 juli om 19.00 uur het uur van de waarheid voor het harmonieorkest van Concordia Obbicht aangebroken. Nu moest het gaan gebeuren en moest alles eruit komen waar de muzikanten van ons harmonieorkest, onder de bezielende leiding van Alex Schillings, zo hard aan hadden gewerkt! En het kwam eruit! In opperste concentratie en met veel passie en gedrevenheid wisten onze leden in de Rodahal in Kerkrade een uitstekende muzikale performance neer te zetten die door het in grote getalen opgekomen publiek werd gewaardeerd met een minutenlange staande ovatie. De jury was kritisch doch rechtvaardig en beoordeelde het optreden van Concordia Obbicht met 92,67 punten: 93,33 punten voor het verplichte werk, The Unknown Journey van Philip Sparke, en 92,00 punten voor het keuzewerk, Lacrymosa van Rob Goorhuis i.s.m. Sara Zamboni. Deze eindscore was goed voor goud met onderscheiding oftewel “lof van de jury”! Een ware ontlading voltrok zich onder de Concordianen nadat de punten bekend waren gemaakt. Vol vreugde vielen de muzikanten en hun aanhang elkaar in de armen. Het saamhorigheidsgevoel van een grootse dorpsharmonie was bij iedereen voelbaar. Na terugkomst in Obbicht werd er een spetterende afterparty ingezet die tot in de late uurtjes heeft geduurd.

De dag na het WMC-optreden was iedereen rond de klok van 10.30 uur weer present voor een gezamenlijk ontbijt met “spek en ei” en vervolgens een zegetocht door Obbicht. Bij het boerderijcafé van Marianne van de Ende was de eerste halteplaats. Onder een stralende zon werden daar een paar uitermate gezellige uurtjes doorgebracht. Vervolgens werd de route vervolgd naar het home van onze schuttersvrienden van St.-Willibrordus aan de boorden van de Maas. Erevoorzitter Wil Leurs van schutterij St.-Willibrordus sprak lovende woorden en nodigde ons uit het feest op het terras van het schutterslokaal voort te zetten. Daar was ook wethouder Pieter Meekels aanwezig om alle muzikanten persoonlijk te feliciteren. De dag eindigde in de late avonduren in onze harmoniezaal.

Het eerste WMC-optreden van ons harmonieorkest was in alle opzichten uitermate succesvol en voor velen, vooral onze muzikanten, dan ook een onvergetelijke gebeurtenis. Een ware prestatie van formaat die in ieder geval veel vertrouwen geeft voor onze verdere muzikale ontwikkeling in de nabije toekomst. Na de zomervakantie, op vrijdag 15 september a.s., zal er een receptie worden gehouden waar iedereen in de gelegenheid wordt gesteld om ons harmonieorkest te feliciteren met dit geweldige resultaat: 92,67 punten!

Let op: de datum die in de bladen wordt genoemd, 2 september a.s., is dus onjuist.