Ceciliafeest Concordia Obbicht

Elk jaar op 22 november vieren we het patroonfeest van St.-Cecilia, patrones van de muziek en de muzikanten. Vele muziekverenigingen, waaronder de talrijke harmonieën en fanfares, organiseren rond die datum allerhande activiteiten. Concordia Obbicht viert het patroonsfeest ter ere van St.-Cecilia dit jaar op zaterdag 18 november aanstaande.

De jongste Concordianen zullen zich als eerste, rond de klok van 11.00 uur, verzamelen bij de Harmoniezaal voor een dagje waterplezier in het Aquadroom in Maaseik. ’s Avonds om 19.15 uur zal de hele vereniging plaatsnemen in de St.-Willibrorduskerk voor het gezamenlijk vieren van de Eucharistie ter ere van St.-Cecilia. Het harmonieorkest en het slagwerkensemble van Concordia Obbicht zullen de dienst op sfeervolle wijze muzikaal opluisteren. Zo zal het slagwerkensemble, onder leiding van Etienne Houben, twee delen spelen uit “Fata Viam” van Vincent Cox. “Fata Viam” betekent “het lot, zowel fortuinlijk als onfortuinlijk”. Daarnaast zal het slagwerkensemble een selectie spelen uit “Songs for an ancient Soul” van de Amerikaanse componist Mike Nevin, die hiervoor teruggreep op de volksmuziek van zijn Ierse voorvaderen. Het harmonieorkest, onder leiding van Alex Schillings, zal het tweede deel “Intermezzo” uit de “Original Suite” van Gordon Jacob spelen. Verder zal het harmonieorkest het uitermate serene “October” van Eric Whitacre spelen. In dit werk heeft de componist zich vooral laten leiden door de verandering van licht en kleur in de natuur die optreedt in de maand oktober als we overgaan van de zomer naar de herfst/winter. Tot slot zal het harmonieorkest de feestelijke mars “WM 2013” van de Belgische componist Jean-Pierre Haeck spelen. Na de heilige mis verplaatst het hele gezelschap zich naar de harmoniezaal voor de jaarlijkse besloten feestavond die dit jaar zal plaatsvinden in het thema van “Er was eens …. !”. De activiteitencommissie van Concordia is daar al weken mee bezig en het belooft dan ook een zeer bijzondere avond te worden.

Op zondag 19 november, rond de klok van 11.00 uur, zal Concordia met het gehele korps op het kerkhof van de Willibrordusparochie haar overleden leden herdenken en aansluitend een rondgang maken door het dorp. In de middaguren van diezelfde zondag zal het hele korps acte de presènce geven bij de intocht van St.-Nicolaas in Obbicht. Onder de welbekende klanken van de traditionele sinterklaasmelodieën zal de Goedheiligman en zijn pieten feestelijk worden begeleid naar de harmoniezaal.