Anjeractie 2021

Van 28 mei tot en met 5 juni doet Concordia Obbicht mee aan de jaarlijkse actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. In totaal collecteren 1182 organisaties in het hele land om geld op te halen voor lokale cultuur en natuur. De collecte is dit jaar voor de tweede keer mobiel, via appjes, mailtjes en social media. De opbrengst van de actie is voor de organisaties die actievoeren. Concordia Obbicht voert actie om een aantal  nieuwe instrumenten aan te kunnen schaffen.

Concordia Obbicht heeft ruim 130 musicerende leden van alle leeftijden, maar met name ook veel jongeren. Concordia geeft altijd acte de présence bij feestelijke gelegenheden en herdenkingen in het eigen dorp. Het motto van Concordia is “samen succesvol musiceren”. Dat doen we onder andere door de jeugd een goede opleiding en goede instrumenten te bieden. Door de opbrengst van deze actie hopen we dit ook voor de toekomst mogelijk te blijven maken. Via bijgevoegde QR code kunt u een bijdrage voor onze vereniging doneren.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseert al sinds 1946 de Anjeractie. Het is de oudste collecte van Nederland. Ieder jaar collecteren honderden organisaties voor hun vereniging én voor het Cultuurfonds. Vorig jaar is de actie voor het eerst mobiel georganiseerd: geen bussen en collectanten meer langs de deur. Het Cultuurfonds gaat op diezelfde voet verder. Het is veiliger voor de collectant én makkelijker voor de organisatie. Er is nog steeds grote noodzaak om lokale cultuurorganisaties te steunen. Vandaar dat het Cultuurfonds de hele netto weer teruggeeft aan de organisaties die collecteren.